Κεντρική
Προϊόντα
Παραγωγή
Συνταγές
Επικοινωνία

 

 

Συνταγές

Ρεβύθια στο φούρνο

 

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβύθια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • άνιθος
  • χυμός λεμονιού
  • δενδρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100g ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 15 ώρες περίπου, αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.

Βράζουμε σε άφθονο νερό για 2 ώρες τα ρεβύθι μαζί με ενα ματσάκι δενδρολίβανο το οποίο έχουμε τυλίξει σε αποστειρωμένη γάζα για να μη διαλυθεί κατά το βράσιμο. Αφαιρούμε τη γάζα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι -κομμένο σε ροδέλες- τον άνιθο και βάζουμε τα ρεβύθια που έχουν βράσει, το κρεμμύδι,τον άνιθο και το χυμό λεμόνι σε ένα ταψί.

Ψήνουμε για τουλάχιστον 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Καλή σας όρεξη!

 

Πίσω

 

Κεντρική | Προϊόντα | Παραγωγή | Συνταγές | Επικοινωνία